24.5.11

Ο νεανικός παλμός της Θεσσαλονίκης στο «Χώρο δράσης»


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανιχνεύει και μας παρουσιάζει νέα ταλέντα, διοργανώνοντας για δεύτερη χρονιά το φεστιβάλ «Χώρος δράσης» στο Μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών από τις 25 Μαϊου-16 Ιουνίου.


Η πειραματική σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε. ανοίγει και πάλι τις πόρτες της σε νέους δημιουργούς και γίνεται χώρος συνάντησης εναλλακτικών ομάδων και σχημάτων που ασχολούνται με το θέατρο, το χορό, τα ακροβατικά, το hip hop, τη video art, τη φωτογραφία και τη μουσική.
Φέτος θα δώσουν δυναμικό «παρών» 19 νεανικά σχήματα που θα καταθέσουν τη δική τους φρέσκια ματιά στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης. Ανάμεσά τους, η θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που επιχειρεί να ανεβάσει το πρώτο της μιούζικαλ, η θεατρική ομάδα της Θεραπευτικής Κοινότητας «Ιθάκη», που με όχημα την τέχνη του θεάτρου εντάσσει τη θεατρική εμπειρία στο πλαίσιο πρόληψης και θεραπείας, 6 δυναμικές ομάδες streetdance με χορογραφίες βασισμένες σε εντυπωσιακές ακροβατικές φιγούρες, ομάδες χορού σε ενδιαφέρουσες performances και χοροθεατρικές παραστάσεις.
Επιπλέον, γνωστές μη κυβερνητικές οργανώσεις της πόλης θα παρουσιάσουν ομαδικά παιχνίδια και οικολογικά παραμύθια για μικρούς και μεγάλους αλλά και ένας ταλαντούχος νέος τενόρος θα δώσει το πιο χαοτικό jazz- rock οπερατικό σόου.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε. Σωτήρης Χατζάκης : «Στις ηλικίες των συμμετεχόντων (16-30 χρόνων) βρίσκεται το δυναμικό μέλλον της πόλης. Αυτά τα παιδιά δεν πρέπει να χαθούν στην αγριότητα της αγοράς και στον αμοραλισμό των πολυκαταστημάτων της τέχνης. Η ανυπόταχτη σκέψη, το δίκαιο της νεότητάς τους, η ανένταχτη παρουσία τους είθε να μας σηκώσουν από τον καναπέ της ρουτίνας και της αβάσταχτης κανονικότητας».
Σημειώστε στην ατζέντα σας τις πρώτες εκδηλώσεις: στις 25/5 η θεατρική ομάδα ΠΑΜΑΚ παρουσιάζει την παράσταση «Και γιατί η ζωή να μην είναι μιούζικαλ;» (Μικρό θέατρο, ώρα: 21:00). Στις 26/5 οι φίλοι του street dance μπορούν να παρακολουθήσουν το χορευτικό χάπενινγκ «To dance or not to dance» (Μικρό θέατρο, ώρα: 21:00). Στις 27/5 σειρά έχουν οι Palianthropoi Productions με το έργο τους «Ο κωδικός» (Μικρό θέατρο, ώρα:21:00). Το Σάββατο στις 28/5 θα είναι μια «γεμάτη» μέρα, καθώς στις 17:00 θα ζεστάνουν το κλίμα οι Circa με φιγούρες Skateboard-BMX (έξω χώρος), ενώ στις 20:00 θα πάρουν τη σκυτάλη οι Αλανταλούμπα των «Παιδιών εν δράσει» με το «Τελευταίο δέντρο» (έξω χώρος). Αργότερα με την ίδια ομάδα θα ακολουθήσουν ομαδικά παιχνίδια.
Πληροφορίες: «Χώρος δράσης», από τις 25/5-16/6 στο Μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου