23.10.11

XV BIENALLE .

Καλλιτεχνικά Τρικ με “Tricky” από το Θέατρο Τρίκυκλο


Φώτο: http://www.mcf.gr
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς παρουσιάζει: Άρτι αφιχθείσα εξ Αθηνών η πρωτοποριακή performance «Tricky»  από ένα νέο καλλιτεχνικό πείραμα, το Θέατρο Τρίκυκλο  προσγειώνεται το Σάββατο 22 και την Κυριακή, 23 του μήνα στην αποθήκη 13   στο λιμάνι, στις 21.30  και προσδοκά να εκπλήξει ευχάριστα τους επισκέπτες της 15ης Μπιενάλε Νέων της Μεσογείου!
Της Άννας Χλιούρα
Mα τι είναι , τελοσπάντων, αυτό το Tricky;  Πρόκειται για μια ιδιάζουσα μορφή παράστασης, διάρκειας 45 λεπτών, όπου τρεις καλλιτέχνες, μια φωτογράφος, μία εικαστικός και μία ηθοποιός  βρίσκονται σε έναν καινούργιο θεατρικό χώρο, το Θέατρο Τρίκυκλο και συνυπάρχουν. Εκεί, παίρνουν ερεθίσματα από αυτό που τους αγκαλιάζει και δημιουργούν.
Εμπνευστής αυτού του νέου θεατρικού μέσου συνιστά  o Γκάυ Στεφάνου, καταξιωμένος σκηνογράφος, όπου με το Τρίκυκλο, κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο.  Το Θέατρο Τρίκυκλο είναι κάτι ευέλικτο, μπορεί να στηθεί οπουδήποτε, με τη βοήθεια μόνο μιας πρίζας. Το καινοτόμο αυτό εγχείρημα έχει ως στόχο να αγκαλιάσει οποιαδήποτε καλλιτεχνική ανησυχία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν μέσα σε αυτό.  Όπως μας αποκάλυψε ο δημιουργός του: «το Θέατρο Τρίκυκλο ήρθε και έδεσε με μια ανησυχία πολλών ετών και ένα μεγάλο θέλω, ύστερα από τη μεγάλη τριβή που είχα με το θέατρο, με το οποίο ασχολούμαι εδώ και πολλά χρόνια».
Η  performance «Tricky» έχει κάνει ήδη την εμφάνισή  της στο φιλοθεάμον κοινό της Αθήνας.  Όσοι βρέθηκαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να την παρακολουθήσουν, την υποδέχτηκαν με ένθερμο τρόπο, σε βαθμό που δεν περίμεναν  και οι ίδιοι οι συντελεστές της.  Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου,  μάλιστα, οι θεατές βοήθησαν με έναν πολύ γόνιμο διάλογο πάνω σε αυτό που είδαν.
Ελπίζουμε το ίδιο να επαναληφθεί και κατά την  εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη.  Άλλωστε, η κεντρική ιδέα της Μπιενάλε, η Συμβίωση αποτελεί «βίο παράλληλο» με αυτό που έχει στηθεί στο θεατρικό Τρίκυκλο.  Οι τρείς καλλιτέχνες που συμμετέχουν, γνωρίστηκαν, όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια.   Παρόλα αυτά, συμπράττουν, συνδράμουν σε αυτό το χώρο. Εν τέλει, συμβιώνουν! Με λίγα λόγια, γινόμαστε μάρτυρες της απόλυτης σύμπτωσης και μας γίνεται εμφανής ο κοινός πυρήνας οποιασδήποτε αφετηρίας τέχνης.
«Με το “Tricky”  βρίσκουμε λίγο ή πολύ κομμάτια του εαυτού μας, τα οποία ήταν στην αφάνεια. Αυτή η προβολή του εσωτερικού παλμού και η προβολή του κοινού πυρήνα των τριών τεχνών είναι κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον να εκτυλίσσεται μπροστά σου!», εκμυστηρεύεται ο Γκάυ Στεφάνου.  Εμένα, πάντως, με έπεισε… Εσάς; Ολοταχώς στην αποθήκη 13, λοιπόν!
Κάποια infos προς κατατοπισμό:
Tricky από το Θέατρο Τρίκυκλο
Διάρκεια: 45 λεπτά
Ερμηνεύουν: Μαρία Λάππα, Ιωάννα Βασιλακοπούλου, Νάνσυ Μπούκλη
Μουσική: Aλέξανδρος Σιδηρόπουλος
Κοστούμια: Τατιάνα Σουχορούκοφ
Σκηνικά – Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελισσαίος Βλάχος
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αλέξανδρος Καραμαλίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου