20.1.12

Ιnterview: Mιχάλης Οικονόμου για ''τα Ορφανά''

 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ  ΤΟΥ ΜΗΝΑ  , ΓΙΑΤΙ ,ΠΟΥ ,ΤΙ  ΚΑΙ ΠΩΣ....

Καλησπέρα Περιπατητές  του Street Collective  ,στην λίστα με τα πολιτιστικά  αυτού του μήνα έχω να προτείνω και μια θεατρική παράσταση  η οποία έκάνε πρεμιέρα στις 18 Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη .








Πρόκειται λοιπόν για  το έργο ΄΄ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΄΄  του Ντένις  Κέλι  το οποίο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι βραβευμένο ως το καλύτερο θεατρικό έργο του 2009 με το Βραβείο Fringe του Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, καθώς και με το Herald Angel Award . Είναι μια σύγχρονη ιστορία πλημμυρισμένη με σασπένς, μαύρο χιούμορ και αιχμηρή πολιτική ματιά, που ταξιδεύει το θεατή σε έναν κόσμο γεμάτο ρίγος, ακριβώς μπροστά από την πόρτα του σπιτιού του.
To έργο θα παίζεται από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου
(Τετάρτη με Κυριακή), στο Δημοτικό Θέατρο της Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη".

Έψαξα λοιπόν και βρήκα έναν από τους τρείς ηθοποιούς του έργου τον Μιχάλη Οικονόμου  , τον οποίο γνωρίσαμε στο θέατρο πριν από μερικά χρόνια στην πρωτότυπη  θεατρική παράσταση  «ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ» του Βασίλη Μαυρογεωργίου  αλλα και σε άλλες ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις όπως το «ΣΦΑΓΕΙΟ »  του Ιλάν Χατσόρ σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεωδορόπουλου , (θέατρο του Νέου Κόσμου ). (για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Δημήτρης Χόρν )  . Επίσης τον είδαμε μέσα από τις τηλεοπτικές οθόνες στην σειρά του mega «ΑΓΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ»   αλλά και στην πρώτη του ταινία « Ο ΞΕΝΑΓΟΣ» όπου έκανε πρεμιέρα στο περσινό φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης  .


Καλησπέρα Μιχάλη κατ αρχάς θέλω να σε ρωτήσω για ποιόν λόγο θα πρότεινες σε κάποιον να έρθει και να παρακολουθήσει το έργο ?

Γιατι είναι ένα απο τα σημαντικότερα έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου, μιλάει για το σήμερα (μη σου πω και για το αύριο), είναι μια απολαυστική παράσταση που χορταίνει τον θεατή με σασπένς, νοήματα, τροφή για προβληματισμό και ένταση, και επειδή παίζεται από τρεις νέους πολλά υποσχόμενους κατα τα φαινόμενα ηθοποιούς.
 



Επίσης θέλω να μου πεις  τρείς λέξεις όπου κατά την γνώμη σου θα σκεφτόσουν  αν χώριζα  το έργο σε τρία κομμάτια   αρχή – μέση – τέλος  . 
Θα σου πω 4 γιατί έχει 4 πράξεις το έργο:
Ερώτηση
Εξήγηση
Κρίση
Άδειασμα


Γνωρίζω πως ο Ντένις Κέλι σας επισκέφθηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Πώς του φάνηκε η μεταφορά του έργου από την ομάδα σας , σου είπε τίποτα το οποίο συγκράτησες και ίσως θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας ?

Μου είπε πως δεν υπάρχει απόλυτα καλός και απόλυτα κακός σε αυτό το έργο, ότι έγραψε τους ρόλους και μετά τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια τους. Του άρεσε πολύ η παράσταση και τον ενδιέφερε πώς βρήκαμε και αναδείξαμε σημεία με τρόπους που ούτε ο ίδιος είχε φανταστεί.


Oι  Συντελεστές της παράστασης  είναι οι :

Σκηνοθεσία: Βαγγελης Θεοδωρόπουλος
Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου
Μουσική: Στάυρος Γασπαράτος
Σκηνικό - Κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Τζαθάς


Παίζουν οι ηθοποιοί:

Μαρία Κίτσου
Μιχάλης Οικονόμου
Όμηρος Πουλάκης

Περισσότερες Πληροφορίες
http://www.theatroneoukosmou.gr/past_plays/orfana

Ευχαριστώ θερμά  τον Μιχάλη Οικονόμου  για αυτήν  την συζήτηση στο Street collective .




Σύνταξη : Hermes Sky .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου