15.1.12

INTERVIEW / Beat Down



Συνέντευξη : Hermes Sky 


Είναι τέσσερις   /  Είναι DJ S 

Spare Me/Mr. Stacey /Wena/ Demis S








Οι οποίοι  αποτελούν την ομάδα   ‘Beat Down ’  .

Σήμερα θα τους γνωρίσουμε παρέα και θα  ακούσουμε τις μουσικές τους προτιμήσεις αλλά και  την άποψη που έχουν για το τώρα αλλά και για την πόλη στην οποία ζουν την Θεσσαλονίκη !
 

                                                                   Ας γνωριστούμε   λοιπόν  Βeatdown …
Καλησπέρα , λοιπόν οι  BeatDown είναι  τέσσερα  άτομα που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη . Μια ομάδα από Dj’s  στην οποία ο καθένας έχει να  προσφέρει κάτι διαφορετικό .Το  μουσικό background αλλά και  η αντίληψη μας επάνω στην μουσική διαφέρει  . Φυσικά έχουμε και κοινά ακούσματα αλλιώς δε θα «κάναμε χωριό». Ξεκινήσαμε να παίζουμε μαζί γιατί θέλαμε να οργανώσουμε events με μουσικές που δεν ακούγονται συχνά (έως καθόλου..!)  στην  χώρα μας, να κάνουμε τη φάση μας και να περνάμε εμείς και οι φίλοι μας καλά. Το προσπαθούμε, αν και η αλήθεια είναι ότι η Θεσσαλονίκη/Ελλάδα δεν βοηθάει ιδιαίτερα...
Από την άλλη, αν σκεφτεί κανείς ότι ουσιαστικά “υπάρχουμε” λίγους μήνες, τα πάμε καλά. Έχουμε παίξει σε μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά-χώρους της πόλης, (Propaganda, Tokyo, Fragile, Antichic κ.α.)  έχουμε κάνει support σε DJ’s  ( Bootsie , DJ Andy Smith)  και έχουμε διοργανώσει μια αξέχαστη βραδιά με τον φίλο και αδερφό μας DJ Waif. Οι εμπειρίες και οι γνωριμίες που αποκομίσαμε αυτούς τους μήνες είναι ανεκτίμητες, οπότε «δε κρατιόμαστε» για ακόμα περισσότερες. Στόχος μας είναι να περνάμε καλά, να κάνουμε τον κόσμο να περνάει καλά και να δοκιμάζουμε διαφορετικά πράματα... είμαστε art & music junkies!
 
Στο μέλλον λοιπόν να περιμένετε έντονη δραστηριότητα από μας!

                                           Για πες μας λοιπόν γιατί αγαπάς το  dj-iing .. ?
Wena : Μου δίνει ελευθερία έκφρασης και τον τρόπο να ξεφεύγω απο την ρουτίνα της καθημερινότητας.
Spare Me :  Μου αρέσει να ανακαλύπτω μουσικές και να τις μοιράζομαι με τον κόσμο, είτε φίλους, είτε άγνωστους. Ο βασικότερος λόγος όμως είναι ότι βρίσκω πολύ διασκεδαστικό το να παίζεις με τους ήχους, να βάζεις τον έναν πάνω στον άλλο, να τους αλλάζεις και να τους δίνεις τη δική σου εκδοχή. Όταν παίζω με ήχους, γίνομαι ξανά 5 χρονών, είναι το αγαπημένο μου παιχνίδι θα έλεγα.
Mr. Stacey  :  Ποιος είπε ότι αγαπάω το  dj-ing ;
Demis S   : Μεγάλη ερώτηση...Ξεκίνησα τυχαία, πιο πολύ για να εντυπωσιάσω μια κοπέλα. Σήμερα αποτελεί το σπουδαιότερο για μένα. Στο dj-ing και κατ’ επέκταση στη μουσική οφείλω την υπάρχουσα κατάσταση.  Γνώρισα φίλους, έκανα ταξίδια, είναι σημείο αναφοράς. Πλέον με ορίζει, κάτι που ξεκίνησε για πλάκα, εξελίχθηκε σ’ ένα από τα σημαντικότερα πράγματα της ζωής μου.


Αγαπημένο είδος μουσικής και ο  πιο cool εκπρόσωπος  αυτού .
Wena     : Rap Rap και πάλι Rap! Για τον λόγο του ότι δεν θα μπορούσα να επιλέξω μόνο έναν εκπρόσωπο αυτού του ειδους,γιατι μιλάμε για ένα μουσικό κίνημα που στιγμάτισε όλη την δεκαετία των 90's , απλά θα πω ένα από τα αγαπημένα μου group που είναι οι  Gangstarr. !
Spare Me :  Electronic, Daedelus. Τα live set του είναι απλά ότι καλύτερο.
Mr. Stacey  :  Glitch-hop , αλλά δεν θα σου πω ποιος είναι o πιο "cool" glitcher θα σου πω ποιος είναι o αγαπημένος μου dj-παραγωγός σετ και δεν είναι άλλος από τον      Mr.Oizo!  ΤΑΝ ΤΑΝ .
Demis S   : Δεν μπορώ να σου απαντήσω με τίποτα, sorry mate. Αν θες, μιας και θα μιλήσουμε   και για DubStep ,  στο συγκεκριμένο είδος -για μένα-  είναι ο Skream !

Βινύλιο ,  τι φάση  ?

Wena     :  Βινύλιο ότι καλύτερο και ότι πιο δύσκολο! Ανεξαρτήτως από το τι έχει να σου προσφέρει πλέον η τεχνολογία όπως(traktor,time code vynil και οτιδήποτε άλλο κάνει το αναλογικό σου σήμα σε mp3),βινύλιο και πάλι βινύλιο!
Spare Me :  Η πρώτη μου επαφή με το βινύλιο ήταν όταν ήμουν 2 ετών και κατέστρεψα τα ¾ της συλλογής του πατέρα μου. Από τότε άλλαξα μυαλά βέβαια και έμαθα να το σέβομαι και να το εκτιμώ. Δεν ασχολήθηκα πολύ με το βινύλιο είναι η αλήθεια. Έχω κάποια βινύλια που έπεσαν στα χέρια μου από εδώ και από εκεί, αλλά λίγα πράγματα. Ψήνω τον  Wena  να μου μάθει  scratch, αλλά φοβάται ότι θα γίνω καλύτερος και δε θέλει.
Mr. Stacey  : καλή φάση αλλά όταν αγοράσω πικάπ  και βινύλια θα μπορώ να σου πω περισσότερα!
Demis S   : Back to roots…αν και δεν είμαι analog dj πλέον, είναι το σημείο G της μουσικής. Μια φορά να το ακουμπήσεις, μια φορά να το μυρίσεις, να σκρατσάρεις, ο ήχος που βγάζει...κολλάς απλά. Δυστυχώς άργησα να τα ανακαλύψω όλα αυτά.
Μέσα στο  mp3 μου έχω τραγούδια όπως ….  
Wena     : Χάλασε..αλλά  από όσο θυμάμαι έχει κομμάτια όπως: Mndsgn- AfterlifeSyndrome, Dibiase-Skull Crack,Samiyam-Kittens, CNN-La.La,Showbiz Ag-Next Level,Tragedy Κhadafi-Τhe Posse και πολλά άλλα...
Spare Me :  Ψυχοδράμα 07 Τα Μάτια Των Πνιγμένων – Αν Ποτέ, Synkro - Angels, Brown & Gammon – Blow My Mind, Dibiase - Skullcrack, Eskmo – We Got More, Noisia – Thursday, Habstrakt – 1990 και πάει λέγοντας...
Mr. Stacey  :.. δεν έχω mp3.
Demis S   : Jamie XX, Roots Manuva, DJ Vadim, Arctic Monkeys, Blakroc, Black Keys, Skream, Benga, Lack of Afro, Budos Band, Gramatik, Chinese Man, Modeselektor, Cayetano, Dub Pistols, Cut Chemist  etc. Σου λέω συγκροτήματα για να καταλάβεις το μέγεθος της μουσικής μου διαστροφής...


Η μουσική ανακάλυψη για το 2011
Wena     :    Ειναι πολλές αλλά μια που μου έκανε μεγάλη αίσθηση είναι ο BeatMakerBeat akaSpacekid.
Spare Me :  Submotion Orchestra
 Mr. Stacey  :  Συναρπαστική ανακάλυψη ήταν και είναι ο funkineven!
Demis S   : Οι συλλογές του Andy Smith και του Keb Darge κυρίως. Απίστευτα διαμάντια.

Μια λέξη < Dubstep> παίζει πολύ στον χώρο της μουσικής διασκέδασης τον τελευταίο καιρό. Με μια λέξη χαρακτήριζες αυτό το  φαινόμενο .?
Wena     : Γενικότερα το "φαινόμενο" dubpstep μου κάτι σε απλά μόδα είναι και θα περάσει στο τέλος απλώς θα μείνουν τα άτομα που ξέρουν για ποιο λόγο ακούνε dubstep και το ψάχνουν ένα βήμα παραπέρα!
Spare Me :  Με μία λέξη δε μπορώ να χαρακτηρίσω τη dubstep, γιατί dubstep είναι και ο Skrillex, είναι και ο James Blake όμως. Εγώ τη λατρεύω σε κάθε της μορφή, μ’ αρέσουν και οι filthies και τα πιο deep πράματα. Η αλήθεια είναι πάντως ότι βγαίνει και πολύ σαβούρα γιατί όλοι θέλουν να εκμεταλευτούν το hype. Πιστεύω πως θα αντέξει όμως το είδος και θα συνεχίσει να εξελίσετε αφού φύγει το hype.
Mr. Stacey  :  αν εξαιρέσεις το filthy όλα τα όλα ακούγονται, αλλά γενικά νομίζω ότι είναι φούσκα!
Demis S   : Δεν θα σου απαντήσω με μια λέξη...Hype για τις τακουνάτες κοπελίτσες και τα παλικαράκια με ντεκολτέ μπλουζάκια. Δεν είμαι σε καμιά περίπτωση Guru στη DubStep, απλά στο μυαλό μου την έχω στο ίδιο επίπεδο με την Techno στα 90’s. H DubStep νομίζω ότι  χαρακτηρίζει κατά πολύ τη club διασκέδαση αυτές τις μέρες. Πλέον όμως, οι ρυθμοί & τα trends αλλάζουν με τραγικό ρυθμό. Στην Ελλάδα, από άποψη clubbing είμαστε δεκαετίες πίσω και γι’ αυτό κάποιοι έχουν παρεξηγήσει τη DubStep, σκέψου ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες μαγαζιών που δε ξέρουν τι είναι η DubStep,  σου απαγορεύουν να παίζεις και όταν βάζεις και δουν το κόσμο να γουστάρει, σου λένε και μπράβο! Παράνοια...



Νέα χρονιά 2012  Ελλάδα …να μείνω η να φύγω ?
Wena     :    Σίγουρα θα μείνω και όσο αντέξω !Μετά βλέπουμε στο 2013.
Spare Me :  Με τις μπάντες! Όσο πιο μακρυά τόσο το καλύτερο!
Mr. Stacey  :  Και που να τρέχω τώρα μωρέ... άσε που δεν παίζουν και φράγκα. Είναι  και οι Beatdown στην μέση!
Demis S   : Φεύγω...έτσι λέω τουλάχιστον.


Πως τα πάς με το περπάτημα θυμήσου την τελευταία βόλτα που έκανες στην πόλη  , τι εικόνες συγκράτησες .
Wena     :   Με το περπάτημα τα πάω πολύ καλά !Τελευταία φορά κατέβηκα στο κέντρο με τα πόδια, η εικόνα που μου έμεινε είναι ότι δεν παίζει πολύ grafiti στην πόλη τουλάχιστον όχι όσο έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια κάτι που προσωπικά δεν μου αρέσει.
Spare Me :  Καλά τα πάω, πολύ συχνά κάνουμε μεταμεσονύκτιους περιπάτους στη παραλία με τους κολλητούς μου. Τελευταία βόλτα που έκανα ήταν από τη Ροτόντα μέχρι τα λαδάδικα Σάββατο βράδυ. Αυτό που συγκράτησα ήταν οι αντιθέσεις ανάμεσα στις παρέες που συναντούσα στο δρόμο. Παρέες με πιτσιρίκια γεμάτα ενθουσιασμό στην Αριστοτέλους, μια τύπισσα να μη μπορεί να μπει στο ταξί από το μεθύσι, δύο τύπισσες να «ψωνίζουν» δύο μαύρους σε μια γωνία στα λαδάδικα, deathάδες να φεύγουν από live και δίπλα στα σκυλάδικα ορδές τακουνοφορουσών ξέκωλων να ετοιμάζονται για «κούνημα». Η πόλη είμαστε εμείς που ζούμε σε αυτή, η εικόνα της είναι αυτή που της δίνουμε.
Mr. Stacey  :  το μονό που συγκράτησα από την τελευταία μου βόλτα είναι τα πολλά κομμωτήρια που υπάρχουν ,είναι λες και όλοι θέλουν να κουρεύονται... με γεια το κούρεμα!
Demis S   : Κάθε μέρα κάνω βόλτες στο κέντρο, ακούγοντας μουσική. Είναι μια συνήθεια που έχω τα τελευταία 6-7 χρόνια. Δυστυχώς αυτό που παρατηρώ πλέον είναι μια απέραντη μιζέρια και μια διαρκώς αυξανόμενη τρέλα. Συνεχώς βλέπω στα λεωφορεία και στο δρόμο θλιμμένο κόσμο να παραμιλάει.


Αγαπημένη φράση – απόφθεγμα ?

Wena     :    Never trust anyone that doesn't listen to hip hop.
Spare Me :  «Γιατί έτσι!»
Mr. Stacey  :  keep trobing!
Demis S :    Ακραίο..

Τι σε εκνευρίζει  περισσότερο στην πόλη που ζεις ?

Wena     :    Ο Ο.Α.Σ.Θ!
Spare Me :  Η έλλειψη ευκαιριών και η κίνηση.
Mr. Stacey  :  Κάποιοι από τους ανθρώπους που την απαρτίζουν μου την σπανέ αλλά μετά το ξεχνάω.
Demis S   : 3 πράγματα. Η δηθενιά, η μιζέρια και η λαμογιά.


Ξυπνάς το πρωί ανοίγεις το you tube , ποιες λέξεις πληκτρολογείς πιο συχνά στην αναζήτηση ?
Wena     :   Πολύ συχνά απλώς ψάχνω για νέες κυκλοφορίες μηχανημάτων που μπορεί να με ενδιαφέρουν και γενικότερα λειτουργικά  software που μπορεί να μου φανούν χρήσιμα.
Spare Me :  Σπάνια μπαίνω στο youtube χωρίς να ψάχνω κάτι συγκεκριμένο, συνήθως checkάρω κάποια channels όπως  Aooatv, UKF, DJVibetv.
Mr. Stacey  :  το πρωί συγκεκριμένα πληκτρολογώ το φτιάξε καφέ.!
Demis S   : Συνήθως κάποιο κομμάτι που μου έχει μείνει στο μυαλό από το προηγούμενο βράδυ.

Εκτός της μουσικής … με πορώνει …
Spare Me :  Ο Π.Α.Ο.Κ.
Mr. Stacey  :  με πορώνει το μπάσκετ και το σοφρίτο  (κερκυραϊκό φαγητό).
Demis S   : Το μπασκετάκι νομίζω


Eάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους Beat Down σχετικά με τα  Events που διοργανώνουν αλλά και τις μουσικές τους προτάσεις , επισκεφθείτε
 

 Την Μουσική στήλη του περιοδικού Rouamat    www.rouamat.com 
 ή  ψάξτε για αυτούς στο Facebook  :

 ΄΄ ΒeatDown Prods ΄΄ http://www.facebook.com/BeatDownProds?ref=ts 

Upcoming events :
17/1 @ Tokyo City Bar Demis S. & Spare Me
4/2 @Spitimou Wena & Mr. Stacey (συμμετοχή σε 2ήμερο bazaar)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου