28.5.13

ΝΤΟΜΠΡΕ ΝΤΕΝ / Θέατρο δρόμου για τις καλοκαιρινές νύχτες ...!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το "Ντόμπρε Ντεν" συνεχίζει το ταξίδι του σε πλατείες και δημόσιους χώρους:

Τετάρτη 29/5 στις 19:30 στην πλατεία Ρουμανικών (Νεάπολη)
στις 20:30 στην πλατεία Επταλόφου (Αμπελόκηποι)









Πέμπτη 30/5 στις 19:30 στην πλατεία Τερψιθέας (Ρόδων) (Σταυρούπολη)
στις 20:30 στο πάρκο Τερψιθέας (Σταυρούπολη)


Παρασκευή 31/5 στις 19:30 στον πεζόδρομο Ευόσμου
στις 20:30 στην πλατεία Ελευθερίας (Άνω Ηλιούπολη)

Σάββατο 1/6 στις 13:00 στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας
στις 19:00 στην πλατεία Γαλοπούλου (Ξηροκρήνη)

Κυριακή 2/6 στις 18:00 στην Αριστοτέλους (μπροστά στο "Ολύμπιον")

Δευτέρα 3/6 στις 20:00 στο πάρκο στη γωνία Γυμνασιάρχου Μυστακίδου και Πλαστήρα
(Χαριλάου)

Τετάρτη 4/6 στις 13:00 στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (Άγαλμα Βενιζέλου)

Πέμπτη 5/6 στις 20:00 στον πεζόδρομο Καλαμαριάς
στις 21:00 στο αναψυκτήριο της Νέας Παραλίας


ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ



Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους κατά το σχολικό έτος 2012/2013 με την «Ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας», την παιδική/εφηβική παράσταση με θέμα την ενδοσχολική βία (bullying) που ταξίδεψε μέσα στις σχολικές τάξεις, η θεατρική ομάδα “Παπαλάνγκι” και η Πειραματική Σκηνή της “Τέχνης” παρουσιάζουν τώρα εφηβικό θέατρο δρόμου, με την παράσταση «Ντόμπρε Ντεν».

Στο «Ντόμπρε Ντεν» μια παρέα εφήβων ψάχνει στη γειτονιά της για ένα χαμένο ποδήλατο, υποθέτοντας ότι το έχει κλέψει ο “καινούργιος”, ο ξένος μαθητή
ς που εμφανίστηκε στο σχολείο. Δεν γνωρίζουν όμως τίποτα για αυτόν παρά μόνο δυο λέξεις που τους είπε: “Ντόμπρε ντεν”. Η φράση «Ντόμπρε ντεν» γίνεται οδηγός τους σε μια περιπέτεια αναζήτησης, αλλά και μέσο για να γνωρίσουν καλύτερα τους εαυτούς τους και τον άλλον.

Το έργο δημιουργήθηκε κατά τη διαδικασία της πρόβας και ξεκινάει από μια σκέψη: γιατί, μετά από τόσα χρόνια που η Ελλάδα είναι χώρα υποδοχής μεταναστών, δεν γνωρίζουμε ούτε μία λέξη σε κάποια από τις γλώσσες των μεταναστών; Αξιοποιώντας τεχνικές μεταμφίεσης και θεάτρου δρόμου, η παράσταση μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιονδήποτε κοινόχρηστο-ελεύθερο χώρο της πόλης και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες από 10 χρονών και πάνω. Με ελάχιστα σκηνικά στοιχεία και κοστούμια, τρεις ηθοποιοί αφηγούνται και ζωντανεύουν μια ιστορία από αυτές που μπορεί να συμβούν (και συμβαίνουν συχνά) σε ένα σχολείο.

Ταυτόχρονα, η παράσταση εξυπηρετεί δύο ακόμη στόχους: να έρθουν σε επαφή με το θέατρο έφηβοι, παιδιά, ή και ενήλικες που συγκεντρώνονται στις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους και που, μέχρι σήμερα, είχαν ελάχιστη σχέση με το θέατρο, αλλά και να «ζωντανέψουν» οι χώροι αυτοί με ομάδες εφήβων και ενηλίκων που δεν θα είχαν άλλο λόγο να επισκεφθούν το συγκεκριμένο σημείο της πόλης.




Η παράσταση παίζεται χωρίς εισιτήριο, με ελεύθερη συνεισφορά των θεατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου