26.6.13

<< Σώμα - Σήμα>> / Installation στο Αλατζά Ιμαρέτ / Στρατής Ταυλαρίδης

Μέσα στις προτάσεις αυτού του μήνα στην πόλη το Street Collective σας προτείνει ένα installation σε έναν χώρο που είναι καλά κρυμμένος και αξίζει να τον επισκεφθείτε από τις 27 Ιουνίου έως τις 20 Ιουλίου .

<<Σώμα -Σήμα>>  ονομάζεται η εικαστική έκθεση του Στρατή Ταυλαρίδη που εγκαινιάζεται σε έναν πολύ ιδιαίτερο και όμορφο χώρο ,στο Αλατζά Ιμαρέτ στην περιοχή της οδού Κασάνδρου πίσω απο τον Ναό του Αγίου Δημητρίου .Ο τίτλος του έργου αποτελεί μια αναφορά- παρατήρηση στο σημάδι που μένει μέσα στον χρόνο .  

Η έκθεση αποτελείται απο μια εικαστική εγκατάσταση  ( installation) με την τεχνική του papercut .

Όπως μου είπε και ο ίδιος το έργο αυτό το δουλεύει περισσότερο απο ενάμιση χρόνο και έχει περάσει απο πολλά στάδια για να φτάσει στην σημερινή του μορφή.
Ο καλλιτέχνης δημιουργεί μία μεγάλη εικαστική εγκατάσταση, ειδικά για το συγκεκριμένο χώρο, αξιοποιώντας τα αρχιτεκτονικά και ιστορικά στοιχεία του μνημείου και επιχειρώντας μια σύγχρονη αναφορά στο ταφικό μνημείο του Βασιλιά Φιλίππου Β’ της Μακεδονίας.
Η είσοδος του νέου τάφου ανοίγει για τον επισκέπτη και τον ξεναγεί σε μία ξεχωριστή εμπειρία, που εκμεταλλεύεται τη συνολική έκταση του Αλατζά Ιμαρέτ.
Ο Ταυλαρίδης, δημιουργεί διάτρητα γεωμετρικά μοτίβα για την πρόσοψη του τάφου και ολοκληρώνει την εγκατάστασή του σε τρία βήματα - περάσματα μέσα στο χώρο. Επίσης, προχωρά σε προτάσεις για τη ζωφόρο, όπου κάποτε δέσποζε η περίφημη τοιχογραφία του βασιλικού κυνηγιού, καθώς και για άλλα αρχιτεκτονικά μέλη.


Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη έως Παρασκευή: 08.00 έως 21.00
Σάββατο και Κυριακή: 10.00 έως 18.00
Δευτέρα: Κλειστά
Αλατζά Ιμαρέτ, Κασσάνδρου 91 – 93 - Τηλέφωνο: 2310 278587.
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2310 425531 / Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης.  
Είσοδος ελεύθερη .




View Larger Map

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου